bilgisayarci
FD Üye

Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su (1 bardak tavuk suyundan 2 bardak olağan su)
- 1 kesim tavuk göğsü
- 1 kavanoz kırmızı közlenmiş biber
- 7-8 adet kornişon turşu
- 2 küçük kutu konserve mısır
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ tercihe nazaran zeytinyağı da olabilir
- Tuz
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ocağa aldığımız tencere de tavuğumuzu haşlayalım.
- Akabinde arpa şehriye ile sıvı yağımızı öbür bir tencereye alalım ve güzelce kavuralım.
- Akabinde suyu ekleyip tuzunu ayarlayarak şehriyeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ben lezzet vermesi için 1 bardak tavuk suyu 2 bardak olağan su ekledim.
- Şehriyelerimiz piştikten sonra süzgece alalım ve 1 bardak soğuk sudan geçirelim, suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletelim.
- Bir taraftan da haşlanan tavuğumuzu didikleyelim.
- Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşularımızı da küçük küçük doğrayalım.
- Suyu süzülen arpa şehriyemizi uygun bir karıştırma kabı içerisine alalım.
- Üzerine göğüs eti, konserve mısır, doğradığımız kırmızı biber ve turşu, maydanoz, limon suyu, sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek güzelce karıştıralım. Afiyet olsun!.