
Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg pırasa
- 1 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Arnavut Böreği Tanımı Yapılışı
- Kulak göğsü kıvamında hamur yoğuralım.
- Ceviz den az büyük bezeler yapalım bu ortada pırasayı ince ince doğrayalım güzelce yıkayıp süzelim.
- Tavaya yağı alıp kızdıralım havucu rendeleyelim tavaya alıp pırasayı da ek edip karıştırın.
- 5 dakika pişirelim altını kapatıp tuzunu ve baharatını ek edip karıştırın.
- Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı karışımından sürüp 10 la 12 bezeyi üst üstüne koyup dinlenene kadar geri kalanında birebir formda yağlayıp bir kenara alalım .
- Birinci bezeleri merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
- Üstüne pırasalı harcı serelim geri kalan yufkaları açıp üstüne kapatalım .
- Ortasına bir kase kapatıp havuç dilim biçimi verelim üzerine artan yağdan sürüp 180 derecede ısıttığımız fırına verelim .
- Denetimli bir formda yaklaşık 25 dakika pişirelim siz yeniden de denetim edin.
- Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakalım ılıkken servis edelim.