bilgisayarci
FD Üye

Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy deveci armudu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- Toz şeker
- Su
- Ceviz içi
- Dondurma (isteğe bağlı)
Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle armutların kabuklarını soyalım ve soyduğumuz kabukları pişireceğimiz tencerenin tabanına dizelim.
- Soyduğumuz armutları ikiye bölerek ortadaki çekirdekli kısmı oyalım.
- Yarım armut dilimlerini tencereye yerleştirelim ve dilerseniz içinden çıkan çekirdekleri de içine atabilirsiniz.
- Armutun oyulmuş kısımlarının içi ve yüzeyi dolacak kadar toz şeker dökelim.
- Çubuk tarçını ve karanfilleri de tencereye koyalım.
- Armutların yüzeyine gelecek kadar tencereyi su ile dolduralım.
- Tencereyi orta dereceli ateş üzerine koyalım.
- İçindeki su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olsun.
- Kaynamaya başladıktan sonra ateşi biraz kısalım.
- Armutların üzeri yumuşayınca tencerenin kapağını açıp suyunun çekmesini sağlayalım.
- Yaklaşık 2,5 saat bu şekilde dibinde küçük bir miktar şerbet kalana kadar pişirelim.
- Tencereden çıkardığımız tatlıların soğumasını bekleyelim.
- Üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz dondurma da koyabilirsiniz ben dondurma ile denedim.
Armut Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı