
Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet armut
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 adet narın suyu
- 4 yemek kaşığı hibisküs
- 2 çubuk tarçın
- 3 adet karanfil
- Kaymak
Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Armutlar soyulur, ikiye bölünür ve temizlendikten sonra tencereye dizilir.
- Üzerine şeker gezdirilir. (şeker miktarı arzuya göre armutun da türüne bağlı olarak azaltılıp çoğaltılabilir. )
- 2 narın suyu sıkılır, eklenir.
- Tarçın, karanfil, hibisküs ve 1 su bardağı su da ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır. (eklenecek su miktarı da yine armutun türüne göre değişebilir. ).
- Armutlar yumuşayana kadar pişirilir, bu arada 1-2 kez armutlar ters yüz edilir. (armutların fazla pişip dağılmamasına dikkat edilmeli. )
- Pişen armutlar tencerenin içinde soğumaya bırakılır, daha sonra da kaymakla soğuk soğuk servis edilir.
Armut Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı