Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Armut Tatlısı

Armut Tatlısı
0
43

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
armut-tatlisi.jpg

Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet armut
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet narın suyu
  • 4 yemek kaşığı hibisküs
  • 2 çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
Serviste kullanmak için:
  • Kaymak

Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Armutlar soyulur, ikiye bölünür ve temizlendikten sonra tencereye dizilir.
  2. Üzerine şeker gezdirilir. (şeker miktarı arzuya göre armutun da türüne bağlı olarak azaltılıp çoğaltılabilir. )
  3. 2 narın suyu sıkılır, eklenir.
  4. Tarçın, karanfil, hibisküs ve 1 su bardağı su da ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır. (eklenecek su miktarı da yine armutun türüne göre değişebilir. ).
  5. Armutlar yumuşayana kadar pişirilir, bu arada 1-2 kez armutlar ters yüz edilir. (armutların fazla pişip dağılmamasına dikkat edilmeli. )
  6. Pişen armutlar tencerenin içinde soğumaya bırakılır, daha sonra da kaymakla soğuk soğuk servis edilir.
Afiyet olsun.

Armut Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt