Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Apartman Yönetimi Genel Kurulu

Apartman Yönetimi Genel Kurulu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Apartman yönetimi genel kurulu kimlerden oluşur
Apartman yönetimi genel kurulu görevleri
Apartman yönetimi genel kurulu yetkileri

APARTMAN IDARE HEYETI ÜYELİĞİNE SEÇİLECEK ÜYELERDE ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Kanunda, idare heyeti üyeliğine seçilecek kimselere? hangi niteliklerin bulunması gerektiği hususunda bir tarafsızlık yoktur Sadece bu üyelerin kat maliklerinin dışındaki kimselerden de seçilebileceği belirtilmiştir Ama, görevin özelliği dikkate alınırsa, bu üyelerde yine de birtakım niteliklerin bulunması gerektiği sonucuna varılır idare heyeti üyelerinde aranacak şartlarla yöneticide aranacak şartlar aralarında bir fark söz konusu değildir

YÖNETİCİNİN KAT MALİKLERİ KURULU'NDAN KARAR ALMAKSIZIN YAPABİLECEĞİ İSLER NELERDİR?

Idareci (ya da idare heyeti), anatasinmazin yönetimiyle ilgili tüm islerde yetkilidir Ancak, yönetim planı veya Kat Malikleri Kurulu, yöneticinin yetkili oldugu konuların sinirini çizmiş olabilir dahası, yönetici, kat maliklerini fazla manâlı mali yükler altına sokabilecek isleri de, ama Kat Malikleri Kurulu'ndan karar aldıktan daha sonra yapmalıdır Hangi islerin kat maliklerine ağır yükler getireceğinin tayininde, ilgili binanın konumu, nitelikleri ve oturanların ortalama gelir seyirleri ile sosyal durumları gibi faktörler göz önüne alınmalıdır

YÖNETIM KURULU NASIL OLUŞTURULUR?

Kat malikleri anatasinmazin yönetimini, kendi aralarında ya da dışarıdan seçecekleri bir yöneticiye, yahut üç kişilik bir yönetim kuruluna verebilir Kanun, idare kurulunun oluşması için üç kişinin bulunmasını aramışsa da , bu sayının emin olup olmadığı hususunda herhangi bir işaret yoktur Buna göre yönetim kurulu, Kat Malikleri Kurulu'nca bütün kat maliklerinin şayi ve arsa payı bakımından çoğunluğunun oyu ile atanır Kanun bu atamanın bir sene için yapılacağını, Kat Malikleri Kurulu'nun takvim toplantısında bu işlemin yenileneceğini belirtmiştir (KMK 34I )

KİMLER IDARE HEYETI ÜYESİ OLABİLİR?

yönetim kurulu üyelerinin kat malikleri arasından seçilmesi mümkün oldugu gibi, dıştan seçilmesi de mümkündür (KM 34I) Kanunda, idare heyeti üyeliğine seçilecek kimselerde hangi niteliklerin bulunması gerektiği hususunda bir tarafsızlık yoktur Oysa görevin özelliği dikkate alınırsa, bu üyelerde yine de birtakım niteliklerin bulunması gerektiği sonucuna varılır yönetim kurulu üyelerinde aranacak şartlar (temyiz gücüne sahip, reşit olan, fiziksel engeli olmayan, ahlaka, kişilik haklarına ve halk düzenine saygılı vb), yönetti seçiminde aranacak şartlardan öbür değildir

BİNALARDA IDARECI BULUNMASI KANUNEN ZORUNLU MUDUR?

Bağımsız birim şayisi 8 ya da daha artı olan kat mülkiyetine yan binalar için bir idareci atamak kanunen zorunludur (34 I ) Oysa anatasinmazin bütün bağımsız bölümleri tek bir kişinin mülkiyetindeyse, malik kanunen idareci durumundadır *

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt