Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Usulu Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep Usulu Zeytinyağlı Kuru Dolma
0
102

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Antep Adabı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 10 adet kuru kabak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Tuz karabiber pul biber
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Su

Antep Metodu Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru sebzelerimizi yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra sık sık suyunu değiştiriyoruz kara suyu gidip berraklaşıncaya kadar.
  3. Pirinçleri yıkayıp ince ince doğradığımız soğan ve sarımsakları üzerine alıyoruz.
  4. Sırasıyla öbür materyalleri ekliyoruz konuta güzelce karıştırıyoruz.
  5. Sonra sebzelerimizi yarısına kadar doldurup ağzını yapıştırıyoruz ve tencereye karışık halde diziyoruz.
  6. Dolma taşını üzerine koyup tuz ve limon tuzunu ekleyip üzerine 2 parmak geçene kadar su ekliyoruz
  7. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynayınca altını yeterlice kısıp 40 -45 dk pişiriyoruz.
Antep Yöntemi Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 7 adet kuru tatlı biber7 adet kuru acı biber7 adet kuru patlıcan10-15 adet asma yaprak10-15 adet lahana yaprağı İç harcı için; 2 su bardağı pirinç2,5 çay bardağı zeytinyağı1 orta uzunluk soğan1 adet kuru sarımsak1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi Resimli Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi Antep usulu zeytinyağlı dolma nasıl yapılır Malzemeler: 25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık), 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), 45 adet kuru soğan, 3 baş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salcası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Antep Metodu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 8 adet kuru patlıcan8 adet kuru acı biber4 adet kuru tatlı biber İçi için; 2 adet orta uzunluk soğan4-5 diş sarımsak2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı salça1,5 çay bardağı zeytinyağıTuzKarabiberPul biberLimon tuzu (isteğe bağlı ekşilik vermek için)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 25 adet kuru patlıcan20 adet kuru biber10 adet kuru kabak30 adet yaprak İç harcı için; 3 orta boy soğan2 yemek kaşığı sarımsak2 yemek kaşığı salça2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1,5 tatlı kaşığı limon tuzu3 su bardağı pirinç200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo dolmalık patlıcan1 kilo dolmalık antep biberYarım kilo kabak4 adet kapya biber500 gram pirinç (osmancık)6 adet domates5 adet kuru soğan1 baş sarımsakYarım demet maydanozYarım demet nane2 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt