Ana Yemek Tadında Puf Puf Sandal Börek (15 Dakikada Hazır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane yufka
- 200 gram kıyma
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane büyük domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane yumurta
- Yumurta sarısı
- Yarım şişe maden suyu
Ana Yemek Tadında Puf Puf Sandal Börek (15 Dakikada Hazır Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Harç için soğanları, biberler ve domatesi kabuğunu soyarak küp doğrayalım.
- Tavaya yağ koyup biberleri biraz soteleyelim. Daha sonra soğanları ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- İçine kıymayı ekledikten sonra rengi dönene kadar kavuralım. Sonra domatesi ekleyip baharatları koyalım ve pişene kadar kavuralım.
- Sos gereçlerini bir kapta çırpalım ve birinci yufkamızı sererek sosla eşit biçimde ıslatalım.
- Akabinde üzerine başka yufkayı serip tekrar sosla ıslatıp evvel dikey sonra yatay olarak dört modüle bölelim. Daha sonra kalan kısımları bölerek 8 modül çıkartalım.
- Yufkayı sigara böreği sarar üzere ince rulo biçiminde uç kısmında biraz hisse kalana kadar saralım. Akabinde iki ucu yuvarlatıp fotoğraftaki üzere birleştirelim. Kalan uç parçayı da birleşim yerinin üstünden içeriye hakikat kapatalım.
- Tüm yufkalara tıpkı biçimde sandal hali verdikten sonra maden suyuna kenarlarını batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizip içlerine harcı dolduralım.
- Kenarlarına kalan sos varsa içine yumurta sarısını karıştırarak sürebilirsiniz.
- 180 derece evvelce ısıtılan fırında kızarana kadar pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.