Almanyanın yemekleri
Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir Yuzyıllar boyunca bolgeden bolgeye gercekleşen sosyal ve politik değişiklikler etkisiyle mutfak gelişimini surdurmuştur
Almanya'nın guney bolgeleri olan Bavyera ve Swabia, bircok ortak yemek kulturunu paylaşmaktadır Malzeme ve yemekler eyaletlere gore değişmektedir Hem ulusal, hem bolgesel nitelikte bircok onemli yoresel yemek bulunmaktadır İlk zamanlar yoresel haldeki bir cok yemek, gunumuzde değişiklikler gecirerek ulke capına yayılmışlardır
Saksonya
Saksonya'da sebzeler, Elbe Vadisinde oldukca yuksek fiyata yetiştirilmektedir Bu bolgede yetiştirilen sebzeler; yer lahanası, hıyar, domates, marul, fasulye, ıspanak, beyaz ve kırmızı lahana, yabanturpu, pırasa, turp, kuzumantarı ile Leipziger Allerleiye (Leipzig karışık sebzeler) hammadde durumunda olan kuşkonmaz, bezelye ve havuctur Saxony'de cevresel bakımdan sıkı sebze tarımı denetiminden gecirilen 1,100'un uzerinde sebze yetiştiricisi bulunmaktadır
Balık
Alabalık, Alman menulerinde en yaygın olarak tuketilen tatlı su balığı olmakla birlikte bunun yanında turna balığı ve sazan da oldukca sevilmektedir Levrek de ayrıca sıklıkla tuketilir Deniz yemekleri geleneksel olarak ringa balığı salamurası (ringa salamurası yuvarlanarak turşu salatası veya soğan etrafında silindirik hale getirilir) şeklinde sunulan ringalar haricinde kuzey kıyı bolgeleriyle sınırlıdır Gunumuzde taze ringa, ton balığı, uskumru, somon balığı ve sardalya gibi deniz balıklarına ulke capında ulaşılabilmektedir Sanayi devrimi ve ardından gelen nehir kirliliği oncesinde, somon balığı Rhine, Elbe ve Oder nehirlerinde yaygın olarak bulunmaktaydı
Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir Yuzyıllar boyunca bolgeden bolgeye gercekleşen sosyal ve politik değişiklikler etkisiyle mutfak gelişimini surdurmuştur
Almanya'nın guney bolgeleri olan Bavyera ve Swabia, bircok ortak yemek kulturunu paylaşmaktadır Malzeme ve yemekler eyaletlere gore değişmektedir Hem ulusal, hem bolgesel nitelikte bircok onemli yoresel yemek bulunmaktadır İlk zamanlar yoresel haldeki bir cok yemek, gunumuzde değişiklikler gecirerek ulke capına yayılmışlardır
Saksonya
Saksonya'da sebzeler, Elbe Vadisinde oldukca yuksek fiyata yetiştirilmektedir Bu bolgede yetiştirilen sebzeler; yer lahanası, hıyar, domates, marul, fasulye, ıspanak, beyaz ve kırmızı lahana, yabanturpu, pırasa, turp, kuzumantarı ile Leipziger Allerleiye (Leipzig karışık sebzeler) hammadde durumunda olan kuşkonmaz, bezelye ve havuctur Saxony'de cevresel bakımdan sıkı sebze tarımı denetiminden gecirilen 1,100'un uzerinde sebze yetiştiricisi bulunmaktadır
Balık
Alabalık, Alman menulerinde en yaygın olarak tuketilen tatlı su balığı olmakla birlikte bunun yanında turna balığı ve sazan da oldukca sevilmektedir Levrek de ayrıca sıklıkla tuketilir Deniz yemekleri geleneksel olarak ringa balığı salamurası (ringa salamurası yuvarlanarak turşu salatası veya soğan etrafında silindirik hale getirilir) şeklinde sunulan ringalar haricinde kuzey kıyı bolgeleriyle sınırlıdır Gunumuzde taze ringa, ton balığı, uskumru, somon balığı ve sardalya gibi deniz balıklarına ulke capında ulaşılabilmektedir Sanayi devrimi ve ardından gelen nehir kirliliği oncesinde, somon balığı Rhine, Elbe ve Oder nehirlerinde yaygın olarak bulunmaktaydı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.