nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Almanyanın yemekleri
Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir Yüzyıllar boyunca bölgeden bölgeye gerçekleşen sosyal ve politik şansın dönmesi etkisiyle mutfak gelişimini sürdürmüştür
Almanya'nın güney bölgeleri olan Bavyera ve Swabia, çoğu karşılıklı yemek kültürünü paylaşmaktadır Araç Gereç ve yemekler eyaletlere tarafından değişmektedir Ayrıca milli, ayrıca yöresel nitelikte çoğu manâlı bölgesel yemek bulunmaktadır Birincil zamanlar yöresel haldeki bir fazla yemek, günümüzde şansın dönmesi geçirerek ülke çapına yayılmışlardır
Saksonya
Saksonya'da sebzeler, Elbe Vadisinde oldukça yüksek fiyata yetiştirilmektedir Bu bölgede yetiştirilen sebzeler; yer lahanası, hıyar, domates, marul, fasulye, ıspanak, beyaz ve kırmızı lahana, yabanturpu, pırasa, turp, kuzumantarı ile Leipziger Allerleiye (Leipzig girift sebzeler) hammadde durumunda olan kuşkonmaz, bezelye ve havuçtur Saxony'de çevresel bakımdan sıkı sebze tarımı denetiminden geçirilen 1,100'ün üzerinde sebze yetiştiricisi bulunmaktadır
Balık
Alabalık, Alman menülerinde en yaygın olarak tüketilen tatlı su balığı olmakla birlikte bunun yanına turna balığı ve sazan da oldukça sevilmektedir Levrek de keza sıklıkla tüketilir Deniz yemekleri geleneksel olarak ringa balığı salamurası (ringa salamurası yuvarlanarak turşu salatası ya da soğan civarda silindirik ülkü getirilir) şeklinde sunulan ringalar haricinde kuzey kıyı bölgeleriyle sınırlıdır Günümüzde taze ringa, ton balığı, uskumru, somon balığı ve sardalya gibi deniz balıklarına ülke çapında ulaşılabilmektedir Sanayi devrimi ve gerisinde gelen nehir kirliliği öncesinde, somon balığı Rhine, Elbe ve Oder nehirlerinde yaygın olarak bulunmaktaydı *
Alman mutfağı Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir Yüzyıllar boyunca bölgeden bölgeye gerçekleşen sosyal ve politik şansın dönmesi etkisiyle mutfak gelişimini sürdürmüştür
Almanya'nın güney bölgeleri olan Bavyera ve Swabia, çoğu karşılıklı yemek kültürünü paylaşmaktadır Araç Gereç ve yemekler eyaletlere tarafından değişmektedir Ayrıca milli, ayrıca yöresel nitelikte çoğu manâlı bölgesel yemek bulunmaktadır Birincil zamanlar yöresel haldeki bir fazla yemek, günümüzde şansın dönmesi geçirerek ülke çapına yayılmışlardır
Saksonya
Saksonya'da sebzeler, Elbe Vadisinde oldukça yüksek fiyata yetiştirilmektedir Bu bölgede yetiştirilen sebzeler; yer lahanası, hıyar, domates, marul, fasulye, ıspanak, beyaz ve kırmızı lahana, yabanturpu, pırasa, turp, kuzumantarı ile Leipziger Allerleiye (Leipzig girift sebzeler) hammadde durumunda olan kuşkonmaz, bezelye ve havuçtur Saxony'de çevresel bakımdan sıkı sebze tarımı denetiminden geçirilen 1,100'ün üzerinde sebze yetiştiricisi bulunmaktadır
Balık
Alabalık, Alman menülerinde en yaygın olarak tüketilen tatlı su balığı olmakla birlikte bunun yanına turna balığı ve sazan da oldukça sevilmektedir Levrek de keza sıklıkla tüketilir Deniz yemekleri geleneksel olarak ringa balığı salamurası (ringa salamurası yuvarlanarak turşu salatası ya da soğan civarda silindirik ülkü getirilir) şeklinde sunulan ringalar haricinde kuzey kıyı bölgeleriyle sınırlıdır Günümüzde taze ringa, ton balığı, uskumru, somon balığı ve sardalya gibi deniz balıklarına ülke çapında ulaşılabilmektedir Sanayi devrimi ve gerisinde gelen nehir kirliliği öncesinde, somon balığı Rhine, Elbe ve Oder nehirlerinde yaygın olarak bulunmaktaydı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.