Unlu Alman Yemekleri
Almanların Dunyaca Unlu Yemekleri
Alman Mutfağı ve yemekleri de tıpkı Almanların tarihi gibi zaman icinde değişip yenilenmiştir Bunu aslında tum uluslar icin soylemek mumkun Ulkelerin yemek kulturu onların tarihi ile birlikte şekilleniyor Almanya da bunların icinde yer alıyorİşte Alman tarihiyle şekillenen Alman mutfağı:
Almanya'nın guney bolgeleri olan Bavyera ve Swabia, bircok ortak yemek kulturunu paylaşmaktadır Malzeme ve yemekler eyaletlere gore değişmektedir Hem ulusal, hem bolgesel nitelikte bircok onemli yoresel yemek bulunmaktadır
Domuz, biftek ve kumes hayvanları, domuz en fazla olmak uzere Almanya'da başlıca tuketilen et ceşitleridir Etler genellikle rosto şeklinde yenilmesine rağmen; tavada pişirme de mevcuttur fakat bu tariflerin kaynağı Fransa'dır Almanya genelinde etler coğunlukla sosis şeklinde yenmektedir Almanya'da yaklaşık olarak 1500 farklı sosis tipi bulunmaktadır
Sebzeler coğunlukla yahni veya sebze corbalarında kullanılır fakat aynı zamanda garnitur olarak da servis edilir Havuc, şalgam, ıspanak, bezelye, fasulye ve lahananın bircok ceşitleri yaygındır Kızarmış soğanlar ulke genelinde bircok et yemeğinin yanında yaygın olarak kullanılan bir aperatiftir
Garniturler
Paprikahuhn tavuk haşlama ve el yapımı kucuk Knopfle (Knodel)
imagesalmanlarinunluyemekleri5ae670668f924
Tatlılar
Frankfurter Kranz
imagesalmanlarinunluyemekleri5ae67067a7eaa
Ulke capında pasta ve turta bakımından bir cok ceşit bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve cilek duzenli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukca populerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukca bilindik bir pastadır Alman coreği (deliksizdir), marmelatlı veya diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bolgeden bolgeye değişmekle birlikte coğunlukla Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır Eierkuchen, Fransız Crèpes'e kıyasla geniş fakat oldukca ince bir pankektir Şeker, marmelat veya şurupla kaplanarak servis edilmektedir Peynirli, kıymalı ve pastırmalı olmak uzere tuzlu ceşitleri de mevcuttur (ana yemekler icinde bulunmakla birlikte tatlılardan sayılmamaktadırlar)
Şarabın ulkenin bircok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın milli ickisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tuketimi yıllara gore duşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile ust sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ulkesi uzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsuz icecek tuketimi konusunda 14, kişi başına meyve suyu tuketiminde ise 3 olmuştur Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukca populerdir
Almanların Dunyaca Unlu Yemekleri
Alman Mutfağı ve yemekleri de tıpkı Almanların tarihi gibi zaman icinde değişip yenilenmiştir Bunu aslında tum uluslar icin soylemek mumkun Ulkelerin yemek kulturu onların tarihi ile birlikte şekilleniyor Almanya da bunların icinde yer alıyorİşte Alman tarihiyle şekillenen Alman mutfağı:
Almanya'nın guney bolgeleri olan Bavyera ve Swabia, bircok ortak yemek kulturunu paylaşmaktadır Malzeme ve yemekler eyaletlere gore değişmektedir Hem ulusal, hem bolgesel nitelikte bircok onemli yoresel yemek bulunmaktadır
Domuz, biftek ve kumes hayvanları, domuz en fazla olmak uzere Almanya'da başlıca tuketilen et ceşitleridir Etler genellikle rosto şeklinde yenilmesine rağmen; tavada pişirme de mevcuttur fakat bu tariflerin kaynağı Fransa'dır Almanya genelinde etler coğunlukla sosis şeklinde yenmektedir Almanya'da yaklaşık olarak 1500 farklı sosis tipi bulunmaktadır
Sebzeler coğunlukla yahni veya sebze corbalarında kullanılır fakat aynı zamanda garnitur olarak da servis edilir Havuc, şalgam, ıspanak, bezelye, fasulye ve lahananın bircok ceşitleri yaygındır Kızarmış soğanlar ulke genelinde bircok et yemeğinin yanında yaygın olarak kullanılan bir aperatiftir
Garniturler
Paprikahuhn tavuk haşlama ve el yapımı kucuk Knopfle (Knodel)
imagesalmanlarinunluyemekleri5ae670668f924
Tatlılar
Frankfurter Kranz
imagesalmanlarinunluyemekleri5ae67067a7eaa
Ulke capında pasta ve turta bakımından bir cok ceşit bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve cilek duzenli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukca populerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukca bilindik bir pastadır Alman coreği (deliksizdir), marmelatlı veya diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bolgeden bolgeye değişmekle birlikte coğunlukla Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır Eierkuchen, Fransız Crèpes'e kıyasla geniş fakat oldukca ince bir pankektir Şeker, marmelat veya şurupla kaplanarak servis edilmektedir Peynirli, kıymalı ve pastırmalı olmak uzere tuzlu ceşitleri de mevcuttur (ana yemekler icinde bulunmakla birlikte tatlılardan sayılmamaktadırlar)
Şarabın ulkenin bircok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın milli ickisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tuketimi yıllara gore duşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile ust sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ulkesi uzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsuz icecek tuketimi konusunda 14, kişi başına meyve suyu tuketiminde ise 3 olmuştur Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukca populerdir