
Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 instant maya
- 1 yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 3 buçuk 4 su bardağı un (Un ölçüsü değişebilir denetimi ekleyelim)
- 1 fiske tuz
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 yumurta sarısı
Alman Pastası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kabın içerisine ılık süt, su, maya, 2 yemek kaşığı şekeri alalım ve 15 dk mayalanmaya bırakalım.
- Kabaran maya karışımın içerisine bir adet yumurta, 125 gram tereyağı yahut margarin, 5 yemek kaşığı şeker, bir fiske tuz ve unu ekleyip hoş yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hamur bu formda 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım ve mayalandıktan sora hamurunuzu 10 -12 eşit kesime ayırıp yuvarlak pogaca biçimi verip fırın tepsisine dizin bi yarım saatte tepsi mayası verdikten sonra 175 derece fırında pişirelim.
- Muhallebisi için bir tencerenin içine 4 su bardağı süt bir yumurtanın sarısı, 5 yemek kaşığı şeker (şeker ölçüsünü arttırabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı unu alıp karıştırıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Altını kapattıktan sonra içerisine bir vanilya ve bir paket krem şanti ekleyip soğumaya bırakalım.
- Pişen pasta hamurumuzu soğuduktan sonra altında bir parmak boşluk bırakacak halde üstünden evvel artı biçimine sonrada tekrar çapraz bir artı halinde keselim.
- Kestiğimiz kısımlardan içeriye sıkma torbasına boşalttığımız muhallebiyi sıkalım sunum esnasında evvel üzerine pudra şekeri gezdirelim ve ortasına isteğe nazaran ceviz yahut fıstıkla süsleyip servis edelim.
- Afiyet olsun.