
Ali Nazik Tanımı İçin Materyaller
- 3-4 adet patlıcan
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 250 gram kıyma
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane domates
- 1 tane soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Ali Nazik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar öncelikle patlıcanları 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 30-35 dakika közleyin.
- Öteki yandan bir tencereye kıymayı koyup kavurun üzerine soğanı koyup birazda sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edin.
- Üzerine biberide ekleyin ,en son domatesi ve baharatlarını atıp kavurmaya devam edin .
- Piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatın.
- Daha sonra yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırın patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyun.
- Biraz ılımasını bekleyinki yoğurtla birleştiğinde yoğurt kesilmesin.
- Patlıcanları yoğurtla karıştırın üzerine kıymayı gezdirin afiyet olsun????.