Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk bostan patlıcan
- 1 kase yoğurt
- 100 gram minik küpler halinde doğranmış yağsız kuşbaşı
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanı közlüyoruz. Bu esnada etleri tavaya alıp evvel mühürleme yapıyoruz.
- Etlerin rengi değişince ayçiçek yağını ekleyip kavuruyoruz. Patlıcanları bıçak ortası formunda doğruyoruz. (çatalla da ezebilirsiniz) tuz atıp yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yoğurt-patlıcan karışımını bir tabağa alıyoruz.
- Etlere tereyağını ve pul biberi ekliyoruz. 1 dakika kadar bekleyip kapatıp patlıcan-yoğurt karışımı üzerine döküyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.