Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 büyük diş sarımsak
- Tuz
- 100 gr kıyma
- 1 çay kaşığı toz tatlıbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patlıcanlarımızı fırında yada ateşte közlüyoruz.
- Közledikten sonra kabuğunun kolay soyulması için poşet içinde bekletiyoruz.
- Kıymamızı tavaya alıp sütünuü çektiriyoruz.
- Sonra içine sıvı yağını ekleyip kavuruyoruz.
- İçine baharatlarını tuzunu ekleyip 2 -3 yemek kaşığı kadar su ekleyip pişiriyoruz.
- Kıyma pişince altını kapatıyoruz.
- Patlıcanların kabuklarını soyup doğrama tahtasında incecik doğruyoruz bıçakla güzelce inceltip bir kaseye alıyoruz.
- Üzerine tuz yoğurt ve ezdiğimiz sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis tabağına yayarak koyuyoruz.
- Üzerine kıymamızı serpip servis ediyoruz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.