Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akaryakıt Zamlarından Sonra Arabasını Satıp At Aldı

Hoş geldin! morgalexeii tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Akaryakıt Zamlarından Sonra Arabasını Satıp At Aldı
0
44

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
s-1fdfb05672b1db4ad030f59d2bd66c0e051236e6.jpg

Osmaniye'de yaşayan Emrah Şahin, akaryakıt artırımları nedeniyle eski arabasını satıp 1.000 TL'ye at satın aldı. Şahin, 'Atımın ne vergisi ne pulu ne muayenesi var. Herkese tavsiye ederim' dedi. Şahin'in at aldığını gören bir arkadaşı ise 'Artık ben de alacağım. Adam 1 kilo arpa alıyor 3 lira, 3 liraya akşama kadar geziyor' dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Tufanpaşa mahallesinde oturan 38 yaşındaki Emrah Şahin, son günlerde akaryakıt fiyatlarına gelen artırımlardan ötürü, 1993 model Renault Toros marka aracına akaryakıt almakta zorlandığı için 1 hafta evvel 18 bin TL’ye sattı. 

Üç gün evvel 1000 TL’ye at satın alan Şahin, 'Benzine mazota artırım geldiğinden ötürü her işimi atımla görüyorum. Ben bunun (akaryakıt fiyatının) düşmesini istiyorum. Bu artırım nereye kadar gidecek? Atımın ne vergisi ne pulu ne muayenesi var. Herkese tavsiye ederim' dedi.

"Herkese tavsiye ederim"

Günlük yevmiyeci olarak çalışan Şahin, at ile bakkala gidiyor, öteki işleri için de atını kullanıyor. Atına şimdilik bahçede bakan ve gereç temin ederek bir ahır yapmayı planlayan Emrah Şahin ANKA Haber Ajansı'na konuştu.

"Ne vergisi ne pulu var" ????

Emrah Şahin şunları anlattı:

“Kimseden bir dayanak görmediğimden ötürü ben, bu akaryakıta karşıyım. Otomobilimi satarak at otomobil alıp işimi koşturmaya baktım. Akaryakıta mazota artırım geldiğinden ötürü her işimi atımla görüyorum. Ben bunun düşmesini istiyorum. Bu artırım nereye kadar gidecek? Atımın ne vergisi ne pulu ne muayenesi var. Herkese tavsiye ederim. Vatandaşımız konutunda çayını çorbasını pişiremiyor. 170 lira olmuş tüp. 7,5–8 TL akaryakıt olmuş. Ben bununla nasıl geçineceğim?'

Arkadaşının at alması üzerine kendisinin de at almayı düşündüğünü belirten Tekin Alasırt ise şöyle konuştu:

“Son vakitlerde artan akaryakıt fiyatları tabi çok değerli oldu. Gaz olmuş 6,5-7 lira, mazot olmuş 8,5 lira, doğalgaz zati hesabı aşikâr değil. Yani ne oldu, halk kışın ne yakacak o da meçhul. Yani anlayacağınız artık at, eşek dönemine geri döneceğiz bu gidişle. Arkadaşımızın biri at almış, ben de hakikaten düşünmüyor değilim. Artık ben de alacağım. Adam 1 kilo arpa alıyor 3 lira, 3 liraya akşama kadar geziyor. Benim otomobile 1 litre gaz alsam esasen benim otomobil 1 kilometre gitmiyor. Yani gaz alacağım fakat ne ile alacağım? Bir de bunu söyleyeyim, para ile alacağım ancak varsa alacağım. Bakın cebimde de 5 kuruş param yok. Tahminen size palavra üzere gelir lakin görmüş olduğunuz üzere, cüzdanımda yok, cebimde de yok. İnanmıyorsunuz tahminen de lakin gerçekler bu. Yani hayatın gerçeği bu, bu gerçeği artık tanımlamamız lazım yani.”

858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt