Ağızda Dağılan Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 4 tepeleme yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin (125 gr)
- 1 yemek kaşığı tahin
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı ceviz
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Ağızda Dağılan Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için; malzemeleri tencereye alalım. 15 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Hamur için; tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- Cevizden büyük parçalar alıp, yuvarlayarak çay bardağının ağzıyla midye şekli veriyoruz.
- Yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, 200 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
- Pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Pişen tatlılarımız fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca, soğuyan şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini kapatarak, şerbetini çekinceye kadar bekletiyoruz.
- Servis ederken; isteğinize göre üzerine ekstra ceviz ve ya antep fıstığı serperek tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.