Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Afyon’un Haşhaşlı Çöreği

Afyon’un Haşhaşlı Çöreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
afyonun-hashasli-coregi.jpg

Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 1 kg un
  • 1 paket toz maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
Üzeri için:
  • Sürtülmüş haşhaş
  • Biraz sıvı yağ
Harcı için:

(mercimekli)
  • 1 tane soğan
  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • Biraz kıyılmış maydanoz
  • Tuz,karabiber
  • (patatesli):
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber

Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için,geniş ve derin bir kaba unu dökün,üzerine toz mayayı,sütü ve tuzu ek edip karıştırın ve akabinde ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hafif ele yapışacak bir hamuru yoğurun.
  2. Kabarması için dinlenmeye bırakın.
  3. O esnada,harcları hazırlayın,ocakta sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanı kavurun,ardından materyalleri ek edin ve soğumaya bırakın.
  4. Hamur kabardıktan sonra küçük bezeler yapın ve elinizle bir çay tabağı büyük lükte açın.
  5. Harcınızdan koyun ve iki kenardan alarak ortadan kapatın.
  6. Üzerlerine haşhaşlı harçtan sürün ve üzerileri kızarana kadar 10-15 dakika 200 derece fırında denetimli bir biçimde pişirin. Afiyet olsun arkadaşlar????.
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Burma Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)1 paket instant maya1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker5.5 su bardağı un denetimli ekleyin İçi için: 1 su bardağı haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un3 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı silme tuz1 paket instant maya2 yemek kaşığı şeker Arası için Yarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pekmez1 paket haşhaş ezmesi Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker1 paket instant maya1 adet yumurta (beyazı hamurun içine, sarısı üzerine)5.5-6 su bardağından 2 parmak eksik un Ara katları için: 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ ( çeyrek )Yarım paket yaş maya ( 1 paket instant maya)1.5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4.5-5 su bardağı un İç harcı için 1 su bardağı haşhaş ezmesi1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1, tatlı kaşığı tuz1 paket haşhaş(bim den aldım)1 su bardağı ılık süt1 adet yumurta beyazıYarım su bardağı sıvı yağ(hamuru için)1 su bardağı sıvı yağ (haşhaşla karıştırmak için)Elenmiş un Üzeri için Yumurta sarısıSusam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt