Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Adana Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler İçi için


*1 kilo orta yağlı kıyma
*1, 5 kilo soğan
*2 yemek kaşığı biber salçası
*250 gr tereyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz

dışı için


*5 su bardağı ince köftelik bulgur
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*su
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz

köfteleri haşlamak için


*su
*3 topak limon tuzu
*tuz

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi Yapılışı Biraz zahmetli ama çok lezzetli olan bir yemek her ayrıntısını size yazmaya çalışacağım yapmayan kimse kalmasın diye Geçelim tarifimize öncelikle iç harcımızı hazırlayalım soğanlardan başlayalım Kesinlikle mor soğan kullanmalısınız Mor soğan sulanmaz çünkü Soğanları soyalım sonra küçük küçük yemeklik doğrayalım Robot kullanmayın çünkü robotta kıyılan soğan da sulanır Soğanları hazırladıktan sonra kıymayı tencereye katalım yağ eklemeden suyunu salıp geri çekmesini bekleyelim ara sıra da karıştıralım ki topak kalmasın Sonra tereyağını ekleyelim (sıvı yağ da kullanmayın çünkü iç harcın donması gerek sıvı yağ eklerseniz çok zor donar yaparken köfteleri çatlayabilir) Tereyağı eridikten sonra soğanları ekleyelim iyice kavuralım Soğanlar suyunu çekene kadar Sonra salçasını baharatlarını tuzunu ekleyin İç harcımız iyice kavrulduktan sonra altını kapatalım Soğuması için geniş bir tepsiye boşaltalım Biraz ılındıktan sonra buzluğa katalım ben buzlukta donana kadar bekletiyorum Donunca tamamdır Geçelim dışına önemli olan hamuru iyice yoğurmak macun gibi olması gerekiyor Bulguru irmiği yoğurma kabına alalım 2 su bardağı suyu dökelim iyice yoğuralım sonra unu ekleyelim 3 su bardağı kadar su ekleyelim yoğuralım Salçasını baharatlarını ekleyelim iyice yoğuralım Ara ara su vererek güzelce yoğuralım Hamurumuz kıvam alsın açmaya başladığımızda dağılmasın şekil alsın (zaten önemli olan bu köfteleri yapmaya başlıyorsunuz ya ara ara su vererek sertleşen hamuru yumuşatmak siz köfteyi dökerken çünkü bekleyen hamur sertleşiyor Yanınızda su bulunsun ara ara yumuşatın) olan hamuru bezeleyin 10 tane kadar yumurta büyüklüğünde beze yapıp parmağınızla açın içine bir yemek kaşığı dolusu iç harcından koyup ağzını kapatalım Elimizle yuvarlayıp yuvarlak şekil verelim Kapatılan yeri altta kalsın Sonra kalan hamuru yumuşatıp tekrar açalım İçli köfteleri hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirin Daha sonra haşlamak için büyük bir tencereye su koyun, içine biraz tuz ve 2, 3 limon tuzu koyun Kaynayınca köftelerinizi içine dikkatlice atın, köfteler suyun yüzüne çıkınca olmuş demektir Sonrada afiyetle yiyin Köftenin suyuna attığınız tuz ve eklediğiniz limon suyu köftelerinizin patlamadan pişmesine yardımcı olur
 

Similar threads

İçli Köfte Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için ; *1 kg kıyma *yarım kg soğan *4 tane yeşil biber *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı kimyon *1 çay kaşığı karabiber *1 tatlı kaşığı pul biber *2 yemek kaşığı biber salçası *3 yemek kaşığı tereyağı hamuru için ; *1 kg ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Adana Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *Yarım paket ince bulgur *2 su bardağı irmik *1 yemek kaşığı biber salçası *1 yemek kaşığı tuz *Alabildiği kadar ılık su İçi için; *750 gr kıyma *1011 tane orta boy soğan *1 çay kaşığı kimyon *1 tatlı kaşığı karabiber *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Arap mutfağından bizim kültürümüze geçmiş bulgurun hamur hali ile yapılan muhteşem içli köfte lezzetinin püf noktalarını sizler için araştırdık. İşte irmik ile harmanlanan kıyma ile lezzetlenen içli köftenin birbirinden farklı yapılışı... Antep, Adana, Malatya ve Maraş yörelerinin özellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
İçli köfte her yörede farklı biçimlerde hazırlansa da Türkiye’de de çok sevilen gözde tariflerden biri. Arap mutfağından mutfaklara taşınan bu lezzetin diğer bir adı oruk olup, ülkemizde genellikle Gaziantep’te pişirilmektedir. Kızartma ve haşlama olarak iki farklı şekilde hazırlanabilen içli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Arap mutfağından bizim kültürümüze geçmiş bulgurun hamur hali ile yapılan muhteşem içli köfte lezzetinin püf noktalarını sizler için araştırdık. İşte irmik ile harmanlanan kıyma ile lezzetlenen içli köftenin birbirinden farklı yapılışı... Antep, Adana, Malatya ve Maraş yörelerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt