iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için ;
*1 kg kıyma
*yarım kg soğan
*4 tane yeşil biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı tereyağı
hamuru için ;
*1 kg ince köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salça
Haşlamak için ;
*1 lt su
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı tuz
İçli Köfte Yapılışı Tarifi Yapılışı Kıymayı tencereye alıp kavuralım ve yağını ekleyelim İnce ince doğranmış soğanları ve biberleri kıymaya ekleyelim Salçayı ekleyip son olarak baharatları atalım Soğumaya bırakalım Bulguru, irmiği 5 dk ıslatalım Tuz ve salçasını koyup 1520 dakika yoğuralım Ununu ilave edip bir 5 dakika da böyle yoğuralım Hamurumuz da hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda şekil vererek iç harcımızı koyalım, ağzını kapatalım
Bir litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz atalım tekrar kaynadıktan sonra köfteleri haşlayalım Köftelerin haşlandığını şu şekilde anlayabilirsiniz Suya attığınız köfteler suyun yüzüne çıkmaya başladıysa köfteler hazır demektir İster 2 dakika kaynamış suda haşlayıp suyunu çekince kızartalım ister sadece haşlayarak servis yapalım Afiyet olsun…
*1 kg kıyma
*yarım kg soğan
*4 tane yeşil biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı tereyağı
hamuru için ;
*1 kg ince köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salça
Haşlamak için ;
*1 lt su
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı tuz
İçli Köfte Yapılışı Tarifi Yapılışı Kıymayı tencereye alıp kavuralım ve yağını ekleyelim İnce ince doğranmış soğanları ve biberleri kıymaya ekleyelim Salçayı ekleyip son olarak baharatları atalım Soğumaya bırakalım Bulguru, irmiği 5 dk ıslatalım Tuz ve salçasını koyup 1520 dakika yoğuralım Ununu ilave edip bir 5 dakika da böyle yoğuralım Hamurumuz da hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda şekil vererek iç harcımızı koyalım, ağzını kapatalım
Bir litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz atalım tekrar kaynadıktan sonra köfteleri haşlayalım Köftelerin haşlandığını şu şekilde anlayabilirsiniz Suya attığınız köfteler suyun yüzüne çıkmaya başladıysa köfteler hazır demektir İster 2 dakika kaynamış suda haşlayıp suyunu çekince kızartalım ister sadece haşlayarak servis yapalım Afiyet olsun…
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.