
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker (Silme)
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (Sarılar üstüne sürülecek)
- 10 su bardağı un
- Tereyağ
- Yumurta sarısı,susam,çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sıvı gereçler karıştırılır.
- Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde et.
- Unun kabarması için ılık bir ortamda 45 dk beklet.
- Hamur kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayır. 15 dk daha bekle.
- Sonra hamurun üzerine tereyağıyla yağlayarak elinle aç. Fotoğraflardaki üzere pratik biçim verip 180 derece de 30 dk kadar pişir. Afiyet olsun.