elektronikci
FD Üye
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yağ (yarısı sıvı yağ öbür yarısı eritilmiş tereyağı olucak )
- 2 yumurta (ikisininde sarısı üzerine sürülücek)
- 2 paket instant maya
- 1 dolu çay bardağı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı bardağı un ( unun kalitesine nazaran değişebilir o yüzden denetimli bir halde eklemenizi tavsiye ederim
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su ve şekeri mayayı hamur yoğurma kabına alıp mayanın etkin hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz ve yağı, tuzu ve yumurtaları ekleyip unu denetimli bir halde ekleyip kulak göğsünden daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 3-4 dk yoğuruyoruz (daha kaliteli hamur elde etmek için) ve üzerini kapatıp 45-50 dk sıcak ortamda mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp biraz sıvı yağ damlatıp incecik açıyoruz ve üzerine oda sıcaklığında tereyağından 1 tatlı kaşığı alıp her tarafına sürüyoruz ve tek taraflı rulo yapıp istediğimiz hali verip 20 dk tepside mayalandırıyoruz.
- Üzerine narince yumurta sarısını biraz sütle yumuşatıp (hamurların sönmemesi için) açmaların üzerine sürüyoruz.
- 200 derece ısınmış fırına verip altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.