Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Tarifi

Açma Tarifi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yağ (yarısı sıvı yağ öbür yarısı eritilmiş tereyağı olucak )
  • 2 yumurta (ikisininde sarısı üzerine sürülücek)
  • 2 paket instant maya
  • 1 dolu çay bardağı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı bardağı un ( unun kalitesine nazaran değişebilir o yüzden denetimli bir halde eklemenizi tavsiye ederim
Bardak ölçüm 200 ml

Üzeri için;
  • 2 adet yumurta sarısı

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt, su ve şekeri mayayı hamur yoğurma kabına alıp mayanın etkin hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz ve yağı, tuzu ve yumurtaları ekleyip unu denetimli bir halde ekleyip kulak göğsünden daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 3-4 dk yoğuruyoruz (daha kaliteli hamur elde etmek için) ve üzerini kapatıp 45-50 dk sıcak ortamda mayalandırıyoruz.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp biraz sıvı yağ damlatıp incecik açıyoruz ve üzerine oda sıcaklığında tereyağından 1 tatlı kaşığı alıp her tarafına sürüyoruz ve tek taraflı rulo yapıp istediğimiz hali verip 20 dk tepside mayalandırıyoruz.
  4. Üzerine narince yumurta sarısını biraz sütle yumuşatıp (hamurların sönmemesi için) açmaların üzerine sürüyoruz.
  5. 200 derece ısınmış fırına verip altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinli Açma (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Mayayı açmak için 1 su bardağı suYarım su bardağı süt1 paket yaş maya2 yemek kaşığı şeker Hamuru için 1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta50 gr tereyağ yahut margarin2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Açma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı sıvı yağ1 paket instat maya1 yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz1 yumurta sarısı (üzeri için) Üzeri için; Yumurta sarısı Açma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabımıza tüm sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Peynirli Açma Tanımı İçin Gereçler Su bardağı ölçüsü 200 ml 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağı1 paket yaş maya2 yumurta beyazı (Sarısı üzerlerine)2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 6 su bardağı un İç harcı için : Beyaz peynir Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Açma Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz( biraz daha atabilirsiniz)1 paket kuru maya2 yumurta akı içine sarısı üzerineAldığı kadar un İci için Tereyağı Açma Poğaça Tanımı Yapılışı Ilık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Açma Tanımı İçin Gereçler 2,5 su bardağı süt4 yemek kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya (Yaş maya da olur)6 su bardağı un2 adet yumurtatereyağıhaşhaş Açma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Sütü ılıtıyoruz. Maya ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,505Konular
982,709Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt