bilgisayarci
FD Üye

Açma Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (Yaş maya da olur)
- 6 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- tereyağı
- haşhaş
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü ılıtıyoruz. Maya ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Sıvı yağ, tuz, yumurtanın akı (Sarısı üzeri için) ekliyoruz. Unu da yedirerek ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.
- Hamuru istenilen ölçüde bezelere bölüyoruz. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağından bir kesim bezenin üzerine koyarak elimizle yedirerek açıp inceltiyoruz.
- Elimizle açtığımız hamuru rulo halinde sarıyoruz ve kendi etrafında döndürerek iki ucunu düğümlüyoruz.
- Bütün bezelere birebir süreç uygulandıktan sonra 10 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş döküyoruz.
- 180 derece ısıttığımız fırında piştikten sonra açmaların üzerine çok az su serperek üzerini örtüyoruz. Afiyet olsun.