Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma

Açma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
acma.jpg

Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (Yaş maya da olur)
  • 6 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • tereyağı
  • haşhaş

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sütü ılıtıyoruz. Maya ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.
  2. Sıvı yağ, tuz, yumurtanın akı (Sarısı üzeri için) ekliyoruz. Unu da yedirerek ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.
  4. Hamuru istenilen ölçüde bezelere bölüyoruz. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağından bir kesim bezenin üzerine koyarak elimizle yedirerek açıp inceltiyoruz.
  5. Elimizle açtığımız hamuru rulo halinde sarıyoruz ve kendi etrafında döndürerek iki ucunu düğümlüyoruz.
  6. Bütün bezelere birebir süreç uygulandıktan sonra 10 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş döküyoruz.
  7. 180 derece ısıttığımız fırında piştikten sonra açmaların üzerine çok az su serperek üzerini örtüyoruz. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,724Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt