bilgisayarci
FD Üye

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinci yıkayıp süzgece alalım.
- Daha sonra eti suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğanı uzunlamasına doğruyoruz ve tavaya alıyoruz yağda öldürdükten sonra soyup jülyen doğradığımız havucumuzu ekliyoruz.
- Havucu da biraz yumuşattıktan sonra eti ve pirinci koyuyoruz.
- Hepsini şöyle bir karıştırdıktan sonra suyunu ekliyoruz. Suyunu çektikten sonra hazır.Afiyet olsun????.