iltasyazilim
FD Üye
Abgust (Güney Azerbaycan) Tarifi
Abgust Güney Azerbaycan Malzemeleri
Patates
Kuru soğan
Bir kilo nohut
Kuzu kemiği
Abgust Güney Azerbaycan Yapılışı
1 kilo nohut suya basılır (konserve nohut kullanılıyor ise gerekmez) Çoktan kavurma olmus kuzunun ilik batmış kemikleri toplanır ve ateşin üstüne silme su dolu bir tencereyle yerlestirilir
Kuvvetli kamp atesinde en düşük iki saat kaynatılır, kaynarken meydana çıkan köpük kaşıkla alınır Patatesler soyulur ceviz boyunda kesilir, soğanlar yine öyle ya da böyle ceviz boyunda kesilir, varsa sarmısak soyulur, aksamdan ıslanmış nohut ile kaynayan kemiklerin bulunduğu tencereye eklenir
Buharlaşmadan kalan suyun miktarına gore göz kararı bir tedarik su ek edilebilir Yeniden ateşin üstüne konur, patatesler yumusayıncaya kadar kaynatılır, o ara tuzu eklenir, yağa lüzum yok Yanında bulgur pilavı yapılabilir *
Abgust Güney Azerbaycan Malzemeleri
Patates
Kuru soğan
Bir kilo nohut
Kuzu kemiği
Abgust Güney Azerbaycan Yapılışı
1 kilo nohut suya basılır (konserve nohut kullanılıyor ise gerekmez) Çoktan kavurma olmus kuzunun ilik batmış kemikleri toplanır ve ateşin üstüne silme su dolu bir tencereyle yerlestirilir
Kuvvetli kamp atesinde en düşük iki saat kaynatılır, kaynarken meydana çıkan köpük kaşıkla alınır Patatesler soyulur ceviz boyunda kesilir, soğanlar yine öyle ya da böyle ceviz boyunda kesilir, varsa sarmısak soyulur, aksamdan ıslanmış nohut ile kaynayan kemiklerin bulunduğu tencereye eklenir
Buharlaşmadan kalan suyun miktarına gore göz kararı bir tedarik su ek edilebilir Yeniden ateşin üstüne konur, patatesler yumusayıncaya kadar kaynatılır, o ara tuzu eklenir, yağa lüzum yok Yanında bulgur pilavı yapılabilir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.