
15 Dakikanızı Alacak Tavada Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 klasik su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 klasik su bardağı + 1 klasik kahve fincanı açık mısır unu
- 1 klasik kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
15 Dakikanızı Alacak Tavada Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine ılık süt, yumurta ve sıvı yağı alıp çırpalım.
- Üzerine mısır unu, un, kabartma tozu, toz şeker ve tuz ekleyip çırparak güzelce karıştıralım. Koyu kıvamlı bir hamur olmuyor.
- Ardından 22 cm yapışmaz bir tavanın içini ve kenarlarını tereyağı ile güzelce yağlayalım.
- Hazırladığımız hamuru tavanın içine döküp kapağını kapatıp ocağa alalım.
- Orta kısık ateşte 7-8 dakika pişirelim.
- Verilen süre değişebilir o yüzden spatula yardımıyla ekmeğin kenarını hafif kaldırıp kontrol edin.
- Bu sürede ekmeğimiz kabarıp üzerinde gözenekler olacak.
- Pişen ekmeği dikkatli bir şekilde servis tabağıyla ters çevirelim.
- Tavamızı tekrar tereyağı ile yağlayıp diğer yüzünü kızartmak için ekmeği tavaya aktaralım.
- Çabuk piştiği için kontrollü şekilde 6-7 dakika daha pişirelim.
- Ardından ekmeğimizi ocaktan alıp dilimleyerek sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyetle.
15 Dakikanızı Alacak Tavada Mısır Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı