15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane tavuk göğsü
- 2-3 adet patates
- 1 tane kapya biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça( ya da 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kekik, karabiber, pulbiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü, soğan, biberler, patatesler ve domates uzunlukları birebir olacak biçimde küp küp doğranır.
- Maydanozlar ince ince kıyılır. Derin bir kapta doğranan tüm materyaller birleştirilir.
- İçine salça, baharatlar ve ezilmiş sarımsak katılır.
- Üzerine zeytinyağı ve tuz dökülerek harmanlanır.
- Fırın tepsisine ya da borcama (ben kare büyük uzunluk borcam kullandım) hazırlanan karışım yayılır ve elle üstlerine yeterlice bastırılarak sıkıştırılır.
- Tepsinin farklı bölgelerine minik minik tereyağı ya da margarin kesimleri koyularak evvelce ısıtılan 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.