Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede Pratik Bayram Kebabı

Tencerede Pratik Bayram Kebabı
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tencerede-pratik-bayram-kebabi.jpg

Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram koyun ya da dana eti (Dana etinde pişme mühleti artabilir)
  • 125 gram tereyağ ya da biraz sıvı yağ
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 1 tane orta uzunluk patates
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane havuç
  • 1 tane patlıcan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığına yakın kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 su bardağı sıcak su

Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etler kuşbaşı olarak doğranır. Patates, patlıcan, biberler, havuç ve soğan küp küp doğranır. (patlıcanları kararması için bir ölçü tuz atarak suda bekletebilirsiniz).
  2. Tencereye biraz tereyağı ya da yeteri kadar sıvı yağ alınarak etler suyunu salıp çekene kadar sotelenir. (bu etapta orta ara karıştırıp kapağını kapatırsanız lokum üzere oluyor).
  3. Etler suyunu çektikten sonra içine soğanlar atılarak yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Daha sonra doğranan havuçlar, patatesler ve suyu sıkılan patlıcanlar ve biberler tencereye ek edilerek kavrulur. İçine salça eklenir ve 2 bardak kadar sıcak su dökülür.
  5. Gereken baharatlar atılarak bir iki çeşit çevrilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ara karıştırılarak çok sulu olmayacak biçimde orta ara suyu bittikçe birer bardak formunda su ekleyebilirsiniz. Sebzeler ve et pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????.
Not: Ben koyun et ile pişirdiğim için kısa müddette pişti. Dana eti ile yapacaksanız pişme müddeti biraz uzayabilir.
 
858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt