11 Katlı Malatya Kömbesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4-5 bardak un
- 350 gram yağlı kıyma
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 3 – 4 tane soğan
- Şeker (Karamelize soğan için)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Hamur katlarının ortasına sürmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
11 Katlı Malatya Kömbesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana 1 tatlı kaşığı kadar şeker ilave ediyoruz.
- Kıymamızı ekleyip külliyen suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Baharatlarımızı ek edip karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakıp hamurumuza geçiyoruz.
- Derin bir kaba sütü, sıvı yağı, maya, sirke, tuz ve şekerimizi koyup karıştırıyoruz.
- Unu az az ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde ediyoruz.
- 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamuru 11 eşit modüle bölüyoruz.
- Hamurlarımızı açıp pişireceğimiz tepsi ve ya borcama seriyoruz.
- 1 katına zeytinyağı sürüyoruz. 1 katına hazırladığımız harçtan koyup 11 katımızı tamamlıyoruz.
- En üst katı da yağlayıp evvelden 190 derecede ısınmış fırında 60 dakika kadar denetimli pişiriyoruz. Alt kısmı pişmediği taktirde fırınımızın alt kısmına alıp biraz daha pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.