elektronikci
FD Üye
Malatya Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2adet orta boy patates
- 300 gram yarım yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Malatya Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
????Bugünde size doğduğum memleketten bir esinti ile geldim. #malatya nın vazgeçilmezi olur kendilerı????????.
- Öncelikle hamur yoğrulur. Unun içine yağ tuz ve süt eklenir.
- Ara ara kontrollü su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
- Hamur dinlenirken patatesler kabuğu soyulup rendelenir.
- Soğanlar küçük küçük doğranır.
- 1 çay bardağı sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Kıymaya tuz eklenip yoğrulur. Ve pembeleşen soğanların içine atılır,suyunu çekene kadar kıymalar pişirilir ve patatesler eklenir ve birazda öyle pişirilir. Tuz ve baharatlar eklenir.
- Hamur iki eşit parçaya ayrılır. Yarısı arada un serperek büyük boy fırın tepsisi ebatında açılır ve yağlanmış tepsiye serilir.
- İçine hazırladığımız iç harcımızı koyalım.
- Hamurun kalan yarısı da tepsi boyutunda açılıp üstüne konulur.
- Yumurta yoğurtla beraber çırpılır ve kömbenin üstüne sürülür.
- Parmakla iki tane oyuk açılarak dilimlenir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından alınca üstüne su serpiştirip başka bir tepsi kapatılır. Veya bez kapatılır afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.