Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Ve Domates Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Ve Domates Sarması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Zeytinyağlı Yaprak Ve Domates Sarması Tarifi İçin Malzemeler

**4 bardak pirinç
**1 adet yeşil biber
**1 adet kırmızı biber
**Maydanoz
**400 gram kıyma
**Tuz
**Karabiber
**Pulbiber
**1 yemek kaşığı domates salçası
**1 yemek kaşığı biber salçası
**2 adet kuru soğan
**1 tatlı kaşığı kuru nane
**Zeytin yağı
**Bir deste üzüm yaprağı
**4 adet domates
**5 diş sarımsak
**Limon

Zeytinyağlı Yaprak Ve Domates Sarması Tarifi Yapılışı
1
**Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda yıkayın* Kaynar suda 2 3 dakika haşladıktan sonra durulayıp kullanın
*Sarmaları sararken olabildiğince küçük ve sıkı sarılmasına özen gösterin
*Kuş üzümlerini kumunun gitmesi için; bol suda bekletip, duruladıktan sonra kullanın
*Yemeği pişirirken üzerine porselen tabak kapatarak buharlı bir şekilde düzgünce pişmesine yardımcı olursunuz
*Sarmanın iç harcını hazırlamak için; kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın sıvı yağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın
*Soğanları renk alana kadar kavurun
*Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kısık ateşte kavurun
*Ardından karabiber, pulbiber ,tuz, kıyma ,maydanoz salça ve sarımsak ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz
*Yarım çay bardağı sıcak suyu ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın
*Salamura asma yapraklarını bir servis tabağına damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın
*Her bir yaprağın orta kısmına hazırlayıp ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın kenar kısımlarını içe alıp geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyerek tüm yaprakları sıkı bir şekilde sarın
*Ardından domateslerimizin içini oyup aynı şekilde tatlı kaşığıyla içlerini dolduralım ve kapaklarını kapatalım
*Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın
*Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin
*Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin
*Sıcak suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirin
*Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın
*Hazırladığınız sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin
*Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin
 
858,505Konular
982,801Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt