Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
53

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram taze haşlanmış yaprak
İç harcı için;
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber ve kırmızı biber tozu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Sarmamızı pişirmek için;
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Sarmalarımızın en üstüne koymak için;
  • 3 dilim limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce iç harcımızla başlıyoruz. Geniş bir tencerede sıvı yağımızla birlikte rendelenmiş kuru soğanımızı kavurup yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ediyoruz.
  2. Ardından tüm baharatlarımızı ekleyip karıştırdıktan sonra suyumuzu ilave edip orta ateşte kontrollü olarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
  3. İç pilavımız biraz dinlendikten sonra yapraklarımızı sarıp tencereye yerleştiriyoruz.
  4. Bu işlemi bitirdikten sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip sarmalarımızın üzerine 3 dilim limon koyup, yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
  5. Sarmalarımızı soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt