
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram taze haşlanmış yaprak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 2 yemek maydanoz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- Çay kaşığı ucuyla karabiber ve kırmızı biber tozu
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3 dilim limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç harcımızla başlıyoruz. Geniş bir tencerede sıvı yağımızla birlikte rendelenmiş kuru soğanımızı kavurup yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ediyoruz.
- Ardından tüm baharatlarımızı ekleyip karıştırdıktan sonra suyumuzu ilave edip orta ateşte kontrollü olarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
- İç pilavımız biraz dinlendikten sonra yapraklarımızı sarıp tencereye yerleştiriyoruz.
- Bu işlemi bitirdikten sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip sarmalarımızın üzerine 3 dilim limon koyup, yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
- Sarmalarımızı soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.