Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Hoş geldin! bulo1337 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg salamura yaprak ( elinizde varsa taze yaprak da kullanabilirsiniz )
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz karabiber kırmızı toz biber pul biber
  • Maydanoz ve taze nane
Sosu için
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • Tuz karabiber pul biber
  • 1 tane limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanları ince ince soyun tencereye zeytinyağı ile birlikte hafif rengi dönene kadar pişirin.
  2. Salçayı ekleyip salça içinde eriyene kadar pişirmeye devam edin.
  3. Pirinç baharatlar ve suyu ekleyin suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin indirmeye yakın maydanoz ve naneleri ekleyin ve soğumaya bırakın.
  4. Yaprakların saplarını koparın tabağın üzerine damarlı kısmı içe bakacak halde yerleştirin bir tatlı kaşığı içten koyun kenarlarını fotoğraftaki üzere katlayın ve orta incelikte sıkarak sarın.
  5. Tencereye yerleştirin.
  6. Sos tavanında zeytinyağı ve salçayı kavurun baharatlarını ve suyunu ekleyin düzgünce karıştırıp yaprakların üzerine dökün ve en son bir tane limonu üstlerine sıkın.
  7. Tencereye uygun ısıya güçlü porselen bir tabak yerleştirin.
  8. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra altını düzgünce kısın ve yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın ( pişme müddeti yaprağa nazaran değişkenlik gösterebilir dikkatli pişirin ).
  9. Kapağını açmadan 25 – 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  10. Yoğurt ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt