
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- Üzüm yaprağı salamura
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 1 çay b. zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağı
- 2 adet rendelenmiş domates
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
- Toz kırmızı biber
- Sumak
- Nane
- Üzerini geçmeyecek kadar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 adet limon dilimleri
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle üzüm yaprakları güzelce su ile yıkıyoruz ve biraz suda bekletiyoruz fazla tuzunu alması için.
- İç harcı için soğanları küp küp doğruyoruz ve bol zeytinyağı ve sıvı yağında kavuruyoruz. Soğanlar biraz yumuşayınca yeterlice yıkanmış olan pirinçleri ek ediyoruz, tekrar kavuruyoruz.
- Rendelemiş olduğumuz domatesleri ve baharatları ek ediyoruz, tekrar kavuruyoruz. Suyu da ekleyip hafif çekene kadar kavurmayı bırakmıyoruz.
- Yaprakları süzüyoruz ve iç harcı ile sarmaya başlıyoruz. Sararken yaprakların saplarını alıyoruz. Damarlı tarafı içe bakacak formda saralım.
- Tencereye dizdiğimiz sarmaların her katına tuz serpiştiriyoruz (Eğer yapraklar çok tuzlu ise tuz serpmeyin)
- Son olarak sarmaların üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz, limon dilimlerini koyuyoruz ve üzerini geçmeyecek kadar su ek edip tabak yerleştiriyoruz dağılmaması için.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olacak biçimde suyunu çekene kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 30 dakika ).