Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • Üzüm yaprağı salamura
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay b. zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Toz kırmızı biber
  • Sumak
  • Nane
Pişirmek İçin
  • Üzerini geçmeyecek kadar su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 adet limon dilimleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle üzüm yaprakları güzelce su ile yıkıyoruz ve biraz suda bekletiyoruz fazla tuzunu alması için.
  2. İç harcı için soğanları küp küp doğruyoruz ve bol zeytinyağı ve sıvı yağında kavuruyoruz. Soğanlar biraz yumuşayınca yeterlice yıkanmış olan pirinçleri ek ediyoruz, tekrar kavuruyoruz.
  3. Rendelemiş olduğumuz domatesleri ve baharatları ek ediyoruz, tekrar kavuruyoruz. Suyu da ekleyip hafif çekene kadar kavurmayı bırakmıyoruz.
  4. Yaprakları süzüyoruz ve iç harcı ile sarmaya başlıyoruz. Sararken yaprakların saplarını alıyoruz. Damarlı tarafı içe bakacak formda saralım.
  5. Tencereye dizdiğimiz sarmaların her katına tuz serpiştiriyoruz (Eğer yapraklar çok tuzlu ise tuz serpmeyin)
  6. Son olarak sarmaların üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz, limon dilimlerini koyuyoruz ve üzerini geçmeyecek kadar su ek edip tabak yerleştiriyoruz dağılmaması için.
  7. Kısık ateşte kapağı kapalı olacak biçimde suyunu çekene kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 30 dakika ).
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kg salamura yaprak2 büyük fincan pirinç1 su bardağı zeytinyağı2 tane kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1/2 (yarım) bağ taze soğan1 demet maydanoz1 demet dereotu1/2 (yarım) demet nane2 çay kaşığı karabiber2 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 400 gram asma yaprağı Sarmanın iç harcı için: 1 demet doğranmış maydanoz1 demet doğranmış dereotu1 demet yaprakları doğranmış taze nane2,5 su bardağı yıkanmış pirinç3 adet büyük uzunluk rendelenmiş domates2 adet büyük uzunluk rendelenmiş soğan3 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Taze Yapraktan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kg taze asma yaprağı2 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur4 adet soğan1 demet maydanoz4 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı isot biberi1 çay kaşığı karabiberTuz2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Ramazan Ayına Hazırlık Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 500 gram salamura yaprak1 kg pirinç1 su bardağı zeytinyağı (300ml)1 kg soğan1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası500 g domates rendesi1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, tarçın2 tatlı kaşığı tepeleme nane1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 500 gram yaprak İç harcı: 2 su bardağı pirinç1 yemekten kaşığı domates salçası1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı yeni bahar Sosu için: 1 silme yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt