Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram asma yaprağı
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
  2. Akabinde üzerine 1, 5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da koyup kavurmaya devam edin. Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1, 5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
  3. Akabinde sırasıyla; 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  4. Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak biçimde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
  5. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına hakikat ilerleyin. Tüm yaprakları sıkı bir formda sarın. Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
  6. Hazırladığınız sarmaları dik bir halde tencereye yerleştirin. Kısık ateşte 45 – 50 dakika pişirin. İsteğe nazaran ister sıcak ister soğuk servis yapın. Afiyet olsun ????????.
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İcin Malzemeler *Yarım kg taze asma yaprağı *1 5 su bardağı pirinc *1 yemek kaşığı kuş uzumu *2 adet domates *2 adet kuru soğan *Yarım cay bardağı zeytinyağı *1 avuc dolmalık fıstık *1 cay kaşığı karabiber *1 yemek kaşığı nane *1 cay kaşığı yenibahar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? Resimli Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi imageszeytinyagliyapraksarmasitarifi5ad426b57940b Malzemeler: 500 gr salamura asma yaprağı Yarım cay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su yarım limon suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Zeytinyağlı yaprak sarması yapmayı bilmeyen kadın yoktur tabiki ama tarife uygun yapılan yemekler gercekten cok lezzetli oluyor bunu inkar edemeyizSizlere nefis bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vereceğim emin olun cok beğeneceksiniz ALT...
Cevaplar
0
Görüntüleme
238
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kilo asma yaprağı2 su bardağı  pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı kaynar su1,5 su bardağı  zeytinyağ3 tane kuru soğanDolmalık fıstık ( küçük paket )Kuş üzümü ( küçük paket )5 tane kesme şeker2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Vişneli Yaprak Sarması - Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo asma yaprağı2 su bardağı pirinç2 su bardağı bulgur5 adet orta boy soğan1 demet maydanozİsteğe göre 3 adet domates(ben kullanmadım)1 su bardağı zeytinyağı1 su bardağı sıvı yağı1/2 (yarım) su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt