
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo asma yaprağı
- 2 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet domates
- Yarım tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kırmızı biber
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaprağı taze olarak kullandığım için öncelikle yaprakları kaynar suda rengi dönene kadar haşlayalım. İç harcını hazırlayalım zeytinyağda soğanları kavuralım.
- Akabinde salçayı ekleyelim pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştıralım akabinde maydanozu koydum ve 1 su bardağı su ek ettim.
- Tencerenin tabanına 2-3 tane yaprak serelim, yapraklarımızı saralım ve tencereye dizelim. Sarma işlemi bittikten sonra tencereye yaprakların üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Üzerine limon dilip birazda zeytinyağı ek ederek kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun