
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram yaprak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 2 adet soğan
- yarım demet maydanoz ve dereotu varsa taze nane
- 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçası)
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı (Yarısı harcın içine başka yarısı sarmaların üzerine)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları, dereotunu, taze naneyi ve maydanozu küçük küçük doğrayın (Robottanda geçirebilirsiniz) derin kaba alın. Yıkadığınız pirinci ve bulguru ek edin. Salçayı, zeytinyağını ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
- Salamura olan yapraklar bir gece evvelce suda bekletilir. Daha sonra yapraklar kaynar suda batırıp ters-düz edilir. Yapraklar tek tek açılır içine 1 tatlı kaşığı iç harcından koyulur ve ince olacak halde sarılır.
- Tencereye dizilir. En üste limon dilimlenir ve yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirilir. Üstüne çıkana kadar sıcak su dökülür. Varsa şayet sarma taşı yahut tabak konulur ve kapak kapatılır.
- Su kaynamaya başlayınca 30 dakika denetimli pişirilir. Piştikten sonra 1-2 saat kendini çekmesi için dinlendirilir. Afiyet olsun…
Tanımın görüntüsü instagram sayfamızda ️