Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Hoş geldin! maximatr tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram yaprak
İç Gereci
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 adet soğan
  • yarım demet maydanoz ve dereotu varsa taze nane
  • 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Yarısı harcın içine başka yarısı sarmaların üzerine)

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanları, dereotunu, taze naneyi ve maydanozu küçük küçük doğrayın (Robottanda geçirebilirsiniz) derin kaba alın. Yıkadığınız pirinci ve bulguru ek edin. Salçayı, zeytinyağını ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Salamura olan yapraklar bir gece evvelce suda bekletilir. Daha sonra yapraklar kaynar suda batırıp ters-düz edilir. Yapraklar tek tek açılır içine 1 tatlı kaşığı iç harcından koyulur ve ince olacak halde sarılır.
  3. Tencereye dizilir. En üste limon dilimlenir ve yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirilir. Üstüne çıkana kadar sıcak su dökülür. Varsa şayet sarma taşı yahut tabak konulur ve kapak kapatılır.
  4. Su kaynamaya başlayınca 30 dakika denetimli pişirilir. Piştikten sonra 1-2 saat kendini çekmesi için dinlendirilir. Afiyet olsun…:) Tanımın görüntüsü instagram sayfamızda ️
 
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,338Kullanıcılar
ahmet80Son üye
Üst Alt