
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg asma yaprağı (salamur)
- 3 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 3 adet büyük soğan
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı kuru yeşil soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yuvarlak dilimlenmiş domates yahut limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
- Salamura yapraklar tuzdan arınması için suda bekletilir.
- Soğanlar ince doğranır.
- Bulgur ve pirinç yıkanır.
- Tüm materyal karıştırılır.
- Yaprakların geniş kısmına iç koyulur kenarları kapatılır rulo formunda sarılır.
- Üzerine sosu ve domates dilimi yahut limon eklenir .
- Sarmaların dağılmaması için üzerine yük olsun diye tabak koyulur.
- Düdüklü tencerede kısık ateşte pişirilir.
- Havası çıkana kadar beklenir.