Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg asma yaprağı (salamur)
  • 3 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 3 adet büyük soğan
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı kuru yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için ;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yuvarlak dilimlenmiş domates yahut limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı

  1. Salamura yapraklar tuzdan arınması için suda bekletilir.
  2. Soğanlar ince doğranır.
  3. Bulgur ve pirinç yıkanır.
  4. Tüm materyal karıştırılır.
  5. Yaprakların geniş kısmına iç koyulur kenarları kapatılır rulo formunda sarılır.
  6. Üzerine sosu ve domates dilimi yahut limon eklenir .
  7. Sarmaların dağılmaması için üzerine yük olsun diye tabak koyulur.
  8. Düdüklü tencerede kısık ateşte pişirilir.
  9. Havası çıkana kadar beklenir.
Not:ılıyınca ya dek kapağı açılmaz ise sarmalarda kararma olmaz.
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt