Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
0
52

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
zeytinyagli-yaprak-sarma.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg asma yaprağı
Dolmanın içi için;
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
Dolmanın üzeri için;
  • Yarım limon suyu
  • Limon dilimleri
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Üzerini geçicek kadar sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Salamura asma yapraklarını ılık suda yarım saat bekletin 2 defa suyunu değiştirin. Tuzu gitsin.
  2. İç harcı için küçük küpler halinde doğranan soğanlar zeytinyağında kavurun. Toz şekeri de ek edelim ve karıştıralım.
  3. Pirinçleri yıkayıp, suyunu süzüp ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  4. Baharatları ve rende domatesi de ekleyin.
  5. 1,5 su bardağı su eklenerek, altı kısılır. Suyunu büsbütün çekene kadar pirinçler kısık ateşte pişirilir.
  6. Suyunu çektikten sonra ocaktan alalım ve doğradığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım. İç harcımız bir kenarda soğusun.
  7. Akabinde tepsiye yapraklar tek tek serilerek, geniş tarafına yaklaşık birer tatlı kaşığı iç harç şerit halinde konulur ve sarılır. İç harcımız bitene kadar bu sürece devam edilir.
  8. Tenceremizin tabanına asma yaprağı yerleştirelim ve sarmalarımızı sırayla yanyana dizelim.
  9. Yaprak sarmaların üzeri 1 parmak geçinceye kadar suyunu ek edip üzerini yapraklarla kapatalım ve zeytinyağı, limon suyu ve limon dilimlerini ekleyelim.
  10. En son tencerenin içine girebilecek büyüklükte bir tabak sarmaların üzerine oturtulur ve tencerenin kapağı kapatılır.
  11. Yaprak sarmaları kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  12. Piştikten sonra tabak kaldırılır.
  13. Büsbütün soğuduktan sonra soğuk servis edin.
  14. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 500 gram üzüm yaprağı (Salamura tuzundan arınmış)2 su bardağı pirinç2 baş kuru soğan3-4 diş sarımsak1 su bardağı domates püresi1 yemek kaşığı salça1 çay bardağı zeytinyağıTuzKuru naneMaydanozPul biber2 bardak sıcak su En son pişirirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 500 gram asma yaprağı1 adet limon4 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı sıcak su İç harcı için: Sızma zeytinyağıSıvıyağ1 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçası3 adet orta uzunluk kuru soğan1,5 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç2 adet kuru soğan3-4 kısım taze soğanın yeşil yaprakları1/2 (yarım) demet maydanoz1/2 (yarım) demet dereotu1/2 (yarım) demet taze nane3 tane domates yada kış için hazırladığınız domates konservesi varsa yarım kavanoz1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller 40 -45 adet salamura üzüm yaprağı İçi İçin; 2 su bardağı pirinç1 su bardağı kaynar su2 adet orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı salça1 yemek kaşığı şekerMaydanozNaneKarabiberYenibaharPul biberTuz1 adet limon1 su bardağı kadar zeytinyağ Zeytinyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo üzüm yaprağı4 adet soğan orta boy2 su bardağı pirinç1 çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 tatlı kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı nane1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt