
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- Salamura yaprak
- 2, 5 su bardağı pirinç
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım demek maydanoz
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz ,nane ,karabiber, pulbiber, kimyon
- Limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Salamura yapraklarımız tuzlu olduğu için bir kaba yapraklarımızı koyup geceden suda bekletelim .
- İç harcını ben çiğden hazırladım .
- Pirinçlerimi yıkadım ,üzerine yağımı ve ince ince doğradığım maydanoz, kuru soğan ve domatesimi ekledim şayet vaktiniz yoksa robottan geçirebilirsiniz lakin çok geçirmeyin cıvık olmasın .
- Daha sonra baharatlarını ,salçayı, tuzu ek ederek uygunca karıştırın.
- Daha sonra yapraklarınızı yıkayıp sarabilirsiniz.
- Tencereye dizip üzerine limon dilimleri ekleyin.
- Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ilave tuz atmanıza gerek yoktur.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın, ağır ağır pişsin .
- Yaklaşık 30 -35 dakika kadar piştikten sonra yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.