iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Taze Bamya Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo Bamya 2, 3 adet Domates 2 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz Yarım limonun suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk Zeytinyağlı Taze Bamya Tarifi Yapılışı
Bamyayı mümkünse bir kaç saat önceden güzelce yıkayalım ve suyunu süzerek kağıt havlu üzerinde kurutalım, bu yöntem bamyanın pişerken çok kaygan olmaması için iyi oluyor ve tane tane kalmasını sağlıyor, kuruyan bamyaların başını külah şeklinde temizleyelim
Soğanı biberleri ( acı seviyorsanız mutlaka doğrayın lezzeti artıyor ) yemeklik doğrayıp tencerenin altına koyalım üzerine bamyayı onun üzerine kabuğu soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesi dökelim domatesleri isterseniz rendeleyebilirsiniz, yeteri kadar tuzunu atıp yağını üzerine gezdirelim, tencerenin kapağını kapatalım ve en küçük ocak gözünde pişmeye bırakalım, fokurdamaya başladığında ateşi kısarak yaklaşık 15 dakika pişirelim, yarım limonu sıkalım ve yemeğin üzerine dökelim hiç kaşıkla karıştırmadan tencereyi hafifçe sallayarak yemeği şöyle bir karıştırmış ve alt üst yapmış olalım tekrar bir 15 dakika kadar piştikten sonra ocağı kapatalım, dilediğimiz zaman servis yapalım
Hiç dağılmadan, sünmeden, tane tane taze bamya yemeğimiz hazırdır
( Zeytinyağı yerine dilediğiniz herhangi bir yağı da kullanabilirsiniz )
Ege usulü bu güzel pratik lezzetli çabuk pişen yemeği afiyetle yemeniz dileğiyle
Yarım kilo Bamya 2, 3 adet Domates 2 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz Yarım limonun suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk Zeytinyağlı Taze Bamya Tarifi Yapılışı
Bamyayı mümkünse bir kaç saat önceden güzelce yıkayalım ve suyunu süzerek kağıt havlu üzerinde kurutalım, bu yöntem bamyanın pişerken çok kaygan olmaması için iyi oluyor ve tane tane kalmasını sağlıyor, kuruyan bamyaların başını külah şeklinde temizleyelim
Soğanı biberleri ( acı seviyorsanız mutlaka doğrayın lezzeti artıyor ) yemeklik doğrayıp tencerenin altına koyalım üzerine bamyayı onun üzerine kabuğu soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesi dökelim domatesleri isterseniz rendeleyebilirsiniz, yeteri kadar tuzunu atıp yağını üzerine gezdirelim, tencerenin kapağını kapatalım ve en küçük ocak gözünde pişmeye bırakalım, fokurdamaya başladığında ateşi kısarak yaklaşık 15 dakika pişirelim, yarım limonu sıkalım ve yemeğin üzerine dökelim hiç kaşıkla karıştırmadan tencereyi hafifçe sallayarak yemeği şöyle bir karıştırmış ve alt üst yapmış olalım tekrar bir 15 dakika kadar piştikten sonra ocağı kapatalım, dilediğimiz zaman servis yapalım
Hiç dağılmadan, sünmeden, tane tane taze bamya yemeğimiz hazırdır
( Zeytinyağı yerine dilediğiniz herhangi bir yağı da kullanabilirsiniz )
Ege usulü bu güzel pratik lezzetli çabuk pişen yemeği afiyetle yemeniz dileğiyle
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.