Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Sebze Dizmesi

Zeytinyağlı Sebze Dizmesi
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-sebze-dizmesi.jpg

Zeytinyağlı Zerzevat Dizmesi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı Zerzevat Dizmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanları orta kalınlıkta doğruyoruz suda 10 dakika bekletiyoruz. O esnada bir soğan iki yemek kaşığı zeytinyağı domates sarımsakları ve köz biberi bir tavada soteler üzere bir ölçü kavuruyoruz.
  2. Sonra hepsini robot yardımıyla eziyoruz ezmiş olduğumuz zerzevatları fırın tepsisinin altına eşit yayıyoruz. Patatesleri patlıcan ve kabakları yuvarlak dilimler formunda kesiyoruz.
  3. Domatesleri uygun biçimde doğrayıp zerzevatları sıralı halde hepsinden birer tane olarak dizerek tepsiye yerleştiriyoruz.
  4. Üzerine bir tatlı kaşığı salça zeytinyağı bir su bardağı suyla kekik, nane, tuz ek ederek çırpıyoruz sebzelerin üzerine eşit döküyoruz.
  5. Sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar 180 derece fırında denetimli pişmeye bırakıyoruz. Afiyetle.
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt