Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yaprak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 su bardağı pirinç
- 2 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel iç harcımızı hazırlayalım.
- Soğanları yemeklik doğrayıp, 2 dk kavurduktan sonra sırasıyla öbür materyalleri katıp, karıştıralım.
- En sonunda sıcak suyunuda ek edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen harcımızı soğumaya bırakalım.
- Soğuyan harcımızı yapraklarla buluşturabiliriz artık asma yapraklarını açıp, harcımızı koyup, sarmaya başlayalım.
- Tencerenin altına asma yapraklarından yerleştirelim ve sardığımız yaprakları tencereye dizelim.
- Biten yapraklara sosumuzu döküp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım ve afiyetçe löp löp yiyelim ????