
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Asma yaprağı
- 3 adet soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet limonun suyu
- 2/3 demet maydanoz ve dereotu
- Karabiber
- Nane
- Pulbiber
- Yeni bahar
- Tuz
- 3 tane küp şeker
- Limon dilimleri
- Zeytinyağ
- Su
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tenceremize alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sonra içine salçayı atıp soğanla bir arada güzelce karıştırıyoruz.
- Yıkanan pirinçleri tenceremize alıp güzelce karıştırıyoruz ve çabucak domateslerimizi ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Küp şekeri atıp karıştırdıktan sonra limon suyunu ve baharatları ek edip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
- Kapağını kapatıp biraz şişmesini bekliyorum ben tabi o kısım size kalmış iki türlü de olur.
- Sonra yapraklarımızı ince ince sarıp tenceremize diziyoruz.
- Üzerine limon dilimlerini diziyoruz ve suyunu biraz da zeytinyağı koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Son olarak pişen ve soğuyan zeytinyağlı sarmamız servise hazır. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı