Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Sarma

Zeytinyağlı Sarma
0
20

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zeytinyagli-sarma.jpg

Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı
İç harcı için;
  • 3 adet soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet limonun suyu
  • 2/3 demet maydanoz ve dereotu
  • Karabiber
  • Nane
  • Pulbiber
  • Yeni bahar
  • Tuz
  • 3 tane küp şeker
Üstüne;
  • Limon dilimleri
  • Zeytinyağ
  • Su

Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tenceremize alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra içine salçayı atıp soğanla bir arada güzelce karıştırıyoruz.
  3. Yıkanan pirinçleri tenceremize alıp güzelce karıştırıyoruz ve çabucak domateslerimizi ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Küp şekeri atıp karıştırdıktan sonra limon suyunu ve baharatları ek edip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kapağını kapatıp biraz şişmesini bekliyorum ben tabi o kısım size kalmış iki türlü de olur.
  6. Sonra yapraklarımızı ince ince sarıp tenceremize diziyoruz.
  7. Üzerine limon dilimlerini diziyoruz ve suyunu biraz da zeytinyağı koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  8. Son olarak pişen ve soğuyan zeytinyağlı sarmamız servise hazır. Afiyet olsun.
Kişi sayısına nazaran materyalleri çoğaltabiliriz hiç bir zahmet olmuyor mutlaka.

Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,709Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt