
Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr asma yaprağı
- 3 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram asma yaprağını kaynamış suda 1 dakika kadar yaprakları sıcak suda bekletip daha sonra soğuk suda şoklayınız.
- Yaprakları kenara aldıktan sonra iç harcını hazırlamaya başlayınız.
- 3 adet soğanı ince ince doğrayınız. Daha sonra yarım su bardağı yağ ile soğanı pembeleşene kadar kavurunuz.
- Yıkanmış pirinçleri kavurmaya başladığınız soğanların içine koyarak kavurmaya devam ediniz.
- Kavrulan harcın içine salça, pul biber, karabiber, tuz, nane koyarak kısıl ateşte kavurunuz.
- Kısık ateşte kavrulan harcın içine dibi tutmayacak kadar içine 1 bardak kadar su ekleyerek dibinin tutmasını engelleyiniz ve suyu çekene kadar kavurmaya devam edin ve dibinin tutmasına izin vermeyiniz.
- Kavrulan harcı soğutunuz. Soğuyan harcı şokladığınız yapraklara sarmaya başlayınız.
- Sarma işleminiz bittikten sonra sardığınız sarmaları pişireceğiniz tencereye alarak su miktarını ayarlayınız. Su miktarını da sarma tencerenin neresinde ise aynı oranda da suyunu o şekilde ayarlayınız.
- Su miktarını ve tuz oranını siz göz kararınca koyabilirsiniz ve su harcınızın içine yarım çay bardağı kadar yağ koyunuz.
- Pişirmeye koyduğunuz sarmalarınızın üstüne tüpteyken tencere boyutu kadar tabak koyunuz üzerine.Şimdiden deneyen denemeyen herkese afiyet olsun
)).