
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane büyük kereviz
- 2 tane havuç
- 1 tane kuru soğan
- 1 adet ince pırasa
- 1 su bardağı portakal suyu (200ml)
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tüm malzemeleri yıkayıp görseldeki gibi doğruyoruz.
- Kereviz biraz büyük doğranmalı diğer malzemelere göre daha çabuk pişiyor.
- Kerevizler doğrandıktan sonra kararmaması için hemen limonlu suya koymalıyız.
- Tenceremizin içine zeytin yağı ve soğanı koyalım.
- Ocağa alıp soğanlar hafif yumuşayınca küçük doğranmış pırasaları ve havucu ekleyip 1 dk da öyle kavuralım.
- Ardından kerevizleri limonlu sudan çıkarıp ekleyelim.
- Hemen üzerine portakal suyu ve yarım limon suyunu ve tuzu ekleyip kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dk pişirelim. Eğer portakallarınız çok tatlı değilse limon suyunu eklemenize gerek yok.
- Ocağı kapatınca arzuya göre zeytin yağı ilave edebilirsiniz.