
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kereviz (İsteğe nazaran çoğaltılabilir )
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 adet küp şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kerevizimizi soyuyoruz ve küp küp doğrayıp limonlu suya atıyoruz limonu ben ikiye bölüp yarısını bunun için kullandım.
- Sonra patateslerimizi soğanımızı ve havuçlarımızı doğruyoruz ben yalnızca havuçları halka formunda doğradım.
- Tencereye zeytinyağımızı alıyoruz ben üç kaşık gerçek zeytinyağı kullandım.
- Soğanlarımı ve havuçlarımı pembeleşinceye kadar kavurdum.
- Akabinde patateslerimi ve kerevizimi ekledim küp şekermi de attım içine birazcık kavurdum kerevizin kokusu çıksın diye.
- O sırada bir bardağa bir portakal ve yarım limonu sıktım kavurduğum karışıma ek ettim ve bi taşım kaynattım.
- Akabinde bi bardak sıcak suyumu da ekledim güzelce karıştırıp altını orta dereceye getirip 30-35 dk pişirdim.
- Patates yumuşadığında altını kapattım.
- Dilerseniz üzerine maydanoz ya da dereotu kullanabilirsiniz.Afiyet olsun ????????
.