Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kısım pırasa
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış marş fasulyesi
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle marş fasulyesini haşlıyalım.
- Ardından pırasayı iki parmak kalınlığında verev halinde doğrayın.
- Ardından bol suda bekletin ve pırasaları düzgünce yıkandıktan sonra süzelim.
- Ardından havuçları dilimlere ayırın.
- Ardından tencerenin içine zeytinyağını ek edin.
- Havuçları ve kuş üzümü zeytinyağı ile birlikte hafif kavurun ve dileğe nazaran zerdeçal ve karabiber birlikte karıştırarak tekrar hafif kavurun.
- Ardından domates salçası bırakıp birlikte karıştırarak kavurun ve tencerenin içine pırasaları ve pirinci bırakın
- Ardından üzerine suyu ek ederek pırasaları birlikte orta ateşte pişirin.
- Pırasa yemeğimiz piştikten sonra üzerine marş fasulyeyi ek ederek birlikte hafif karıştırıp ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.