
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 1 baş orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 dolu çay kaşığı tuz
- 2,5 bardak kaynar su (bardak ölçüsü 200 ml)
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasa soğan ve havuçlarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
- Soğanlar yemeklik şekilde doğranmış olucak.
- Sonra zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları kavurmaya başlıyoruz.
- Aynı zamanda bir yandan suyuda kaynatın hazırda beklesin.
- Ardından havucuda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayıda ilave edip biraz kavrulduktan sonra pirinçi, tuzu ve suyu ekliyoruz.
- Karıştırıp kapağını örtüyoruz.
- Yaklaşık 5-10 dakika kadar pişiriyoruz fazla tutmayın eriyebilir.
- Düdüklüye göre değişir o yüzden süreyi kendinize göre ayarlayınız.
- Piştikten sonra sıcak servis ediniz. Afiyet olsun????.