
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet pırasa
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı pirinç
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Pişmiş et (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
- Pırasalar temizlenir. Baklava dilimleri üzere üç parmak eninde doğranır.
- Soğan yemeklik doğranır yağ içinde yavaşça pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça eklenir daha sonra et eklenir.
- Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, küp küp doğranmış patates eklenir sonra.
- Pırasalar eklenir 15 dakika tencerenin kapağı kapatılarak kavrulur.
- Kapağı açılır 1, 5 bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.
- Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Şimdiden afiyet olsun.