Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-pirasa-2.jpg

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Pişmiş et (İsteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı

  1. Pırasalar temizlenir. Baklava dilimleri üzere üç parmak eninde doğranır.
  2. Soğan yemeklik doğranır yağ içinde yavaşça pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça eklenir daha sonra et eklenir.
  3. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, küp küp doğranmış patates eklenir sonra.
  4. Pırasalar eklenir 15 dakika tencerenin kapağı kapatılarak kavrulur.
  5. Kapağı açılır 1, 5 bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.
  6. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Şimdiden afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt