Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 kol pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Sıcak su
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
- Pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
- 2 adet orta uzunluk havucun dış kısmı soyulur ve ince ince dilimlenir.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Daha sonra havuç ek edilir ve 2-3 dk daima birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ek edildikten sonra karıştırılır.
- Son olarak yıkanmış pirinç ek edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle birebir hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su ölçüsü gerekirse şayet sonradan ek ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.#pırasayemeği #enlezzetlitarifler #sunumduragi #sunumaşkı #lezzetliyemek.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.